Vikarstilling: Socialrådgiver/ungekonsulent til en koordinerende indsats for aktivitetsparate unge (Barselsvikariat)

Vikar - Storkøbenhavn

Kan du se dig selv i en koordinerende rolle, hvor dine samarbejdspartnere blandt andet er handicap- og familieafdeling, rusmiddelcenter, botilbud, kriminalforsorgen, psykiatrien, afklaringstilbud samt den unges netværk? Så se her!

Vi er et dynamisk og engageret team, som ligger i et åbent kontorlandskab i Ungeenheden, der er præget af et imødekommende, positivt og hjælpsomt arbejdsmiljø.

Vi leder efter dig, der værdsætter ovenstående og er en energisk holdspiller, som også formår at arbejde selvstændigt.

Det bliver din opgave


Du bliver en del af Gladsaxe Ungeenhed, herunder en gruppe på syv ungekonsulenter, der arbejder med aktivitetsparate unge og unge i ressourceforløb i alderen 18-29 år. Sammen med teamet skal du afklare de unges arbejds-/uddannelsesevne, hvilket kan foregå via motiverende samtaler, støtte og hyppig opfølgning. Du skal sikre en virksomhedsrettet indsats samt motivere de unge til et realistisk uddannelsestilbud/job. Det er en skrøbelig målgruppe, som kan have både fysiske og psykiske handicaps, autisme, indlæringsvanskeligheder, psykiatriske lidelser, misbrug m.m. Typisk for denne målgruppe er længerevarende og tværfaglige forløb. Derudover står der som oftest enten ressourcestærke eller -svage forældre bag den unge, hvorfor dine samarbejdsevner og din koordinerende rolle er altafgørende. Du vil blive ansvarlig for omkring 50 sager.

Hvad forventer vi af dig?


Sammen med dine kolleger koordinerer du indsatsen for aktivitetsparate unge og afklarer dem hele vejen frem til job eller uddannelse - ofte på særlige vilkår. Du afholder samtaler og netværksmøder og er bindeled mellem de mange aktører (Familieafdeling, Social og Handicap, sundhedssektoren, bosteder, eksterne aktører m.m.), som knytter sig til den unge. Du skal kunne vurdere, hvornår en ung er motiveret og moden til et afklarende forløb, som oftest ender i fleksjob eller førtidspension. Du skal også have øje for, hvornår en virksomhedsrettet indsats kan igangsættes for de unge, så de opnår en succesoplevelse.

Vi søger dig, som kan se sig selv i følgende:


  1. Du er en god formidler
    Du skal kunne videreformidle gældende lovgivning til den unge og koordinere den unges indsats i tæt samarbejde med samarbejdspartnere. Du skal kunne formidle til mange forskellige aktører på en ordentlig måde, både mundtligt og skriftligt. Du har fokus på udviklingen på uddannelses- og beskæftigelsesområdet og kan sikre den rette indsats. Du kan formidle og sikre en virksomhedsrettet indsats og sammen med en virksomhedskonsulent skabe det rette match mellem borger og virksomhed.
  2. Du er grundig
    Du skal finde det naturligt at lave notater, som skal kunne bruges til at træffe afgørelser om nødvendigt, f.eks. til det rehabiliterende team. Borgerens retssikkerhed skal vigtigst af alt være i fokus, og sagsbehandlingen skal være overskuelig og i højeste kvalitet. Derfor skriver du også i et enkelt og forståeligt sprog, som kan forstås af en bred modtagergruppe.
  3. Du er struktureret
    Vi arbejder i en hverdag med fuld knald på, hvor overblik er nødvendigt for at yde den bedste service over for de unge. Du skal kunne navigere i mange forskelligartede opgaver og samtidig have overskud i kontakten med de unge, samarbejdspartnere og kolleger. Det er en fordel, hvis du har kendskab til psykiatriske lidelser, social udsathed og misbrugsadfærd.
  4. Du har fokus på den daglige drift
    Du vil få ansvaret for en sagsstamme på op til 40 aktivitetsparate unge. Du har derfor fokus på, at rettidig aktivering og jobsamtaler overholdes og at en virksomhedsrettet indsats igangsættes i den afklarende fase eller som motivation inden uddannelsesstart.
  5. Du er nysgerrig
    Du er nysgerrig og sætter dig ind i relevant viden om målgruppen samt relevant lovgivning og arbejdsgange. Du finder det spændende at fokusere på udviklingen for den unge samt at være facilitator i forhold til at lande den unge i rette uddannelse eller job - ordinært såvel som på særlige vilkår. Du trives med, at hver ung har sine kompetencer og skånebehov og derfor kræver hver deres individuelle indsats(er).

Din baggrund


Du har en socialfaglig baggrund, og så skal du kunne lide skriftligt arbejde, motiverende samtaler med de unge samt at være tovholder på indsatserne omkring dem. Vi værdsætter, at du er socialfagligt engageret, har kendskab til målgruppen og har lyst til at indgå i et team med forskellige baggrunde og erfaringer.

Det bliver du en del af


Du vil blive en del af Ungeenheden, som er en del af det samlede Beskæftigelses- og Socialområde i Gladsaxe, hvor vi er ca. 100 medarbejdere. Vi arbejder udelukkende med unge og alle med et fælles mål: at få unge i uddannelse/arbejde.

Løn og ansættelsesforhold


Du ansættelses på Socialrådgiver- eller HK-overenskomst. Stillingen er et barselsvikariat på 37 timer med start 1. august 2022.

Vil du vide mere?


Hvis du har spørgsmål til stillingen, kan du kontakte teamleder Maria Lauridsen på telefon 23 20 58 29.

Ansøgningsfrist


13. juni 2022. Vi afholder samtaler 17. juni 2022.
Ved ansættelse indhentes referencer fra tidligere ansættelser.

Gladsaxe er den første kommune i Danmark, der har indarbejdet FN’s verdensmål i alt, hvad vi gør. Med verdensmålene som ramme arbejder vi for social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed og grøn omstilling. Det gør vi, fordi vi ønsker at gøre en forskel lokalt, der bidrager til en bæredygtig udvikling globalt.
Du kan læse mere om vores arbejde med FNs verdensmål i Gladsaxestrategien.


I Gladsaxe Kommune har vi røgfri arbejdstid.

Vi opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.
Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Socialrådgiver
  • Storkøbenhavn